درحسرت تو خون شده چشم نگارها

 در حسرت تو خون شده چشم نگارها

ای انتظار آخر چشم انتظار ها

ای آشنا تر از همه، این دیده کور باد

نشناخته اگرچه تو را دیده بارها

خار طمع به چشم و به پا ریسمان ترس

افتاده ایم بی تو در این گیر و دارها

جز اشک ناشیانه و جز آه پشت آه

دیگر چه چشم داشتی از تازه کارها!؟

کار دل از ترحم دلدار هم گذشت

زنگار بسته آینه جای غبار ها

پاییزمان شدند و گلاویزمان شدند

سرمی رسند بی تو یکایک بهار ها

مشتی پیاده در دل این جاده مانده ایم

رحمی به ما نکرد کسی از سوار ها

دل کاش جز مسیر تو راهی بلد نبود

شد درد سر برای من این اختیار ها

تاری ز موی یار دل زار را بس است

این ما و این گلوی مهیای دارها

برگرد!  تا به دور تو گردم مرید وار

در دور نامرادی این روزگارها


برچسب‌ها: شعر امام زمان



موضوعات مرتبط: اشعار آیینی
[ دو شنبه 2 مرداد 1396 ] [ 6:55 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

ما وامام زمانمان

داستان ستون حنانه

از وقتی که مسجدالنبی ساخته شد، پیامبر اکرم (صلی الله وعلیه وآله) در موقع ایراد خطبه و سخنرانی برای مسلمانان (مخصوصاً روزهای جمعه)، بر تنة درخت خرمایی که در صحن مسجد باقی مانده بود تکیه می دادند؛ منتها وقتی جمعیت زیاد شد، اصحاب پیشنهاد کردند که منبری برای رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) ساخته شود تا همگان به آسانی بتوانند ایشان را ببینند.

پیامبر (صلی الله وعلیه و آله) نیز اجازه فرمودند. منبری از چوب با دو پله و یک عرشه ساخته شد. اولین جمعه ای که پیش آمد، رسول اکرم (صلی الله وعلیه وآله) جمعیت را شکافتند و با پشت سر گذاشتن آن ستون نخل، به طرف منبر رهسپار شدند. همین که بر بالای منبر قرار گرفتند، یک باره صدای نالة درخت خشکیده همانند زنِ فرزندمرده بلند شد. با نالة ستون صدای جمعیت نیز به گریه و ناله برخاست.

استن حنانه از هجر رسول                            ناله می‌زد همچو ارباب عقول

گفت پیغمبر چه خواهی ای ستون                    گفت جانم از فراقت گشت خون

ازفراق تو مرا چون سوخت جان                       چون ننالم بی تو ای جان جهان

مسندت من بودم از من تاختی                     بر سر منبر تو مسند ساختی

 

رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) از منبر به زیر آمدند؛ ستون را در بغل گرفتند و دست مبارک را بر آن کشیدند و فرمودند: آرام باش! سپس به طرف منبر برگشته خطاب به مردم فرمودند: ای مردم! این چوب خشک به رسول خدا اظهار علاقه و اشتیاق می کند و از دوری وی محزون می گردد؛ ولی برخی از مردمان باکشان نیست که به من نزدیک شوند یا از من دور گردند! اگر من او را در بغل نگرفته و بر آن دست نکشیده بودم، تا روز قیامت از ناله خاموش نمی شد.

گر نبودی چشم دل حنانه را                            چون بدیدی هجر آن فرزانه را

گفت آن خواهم که دائم شد بقاش                    بشنو ای غافل کم از چوبی مباش

 

و امروز من و تو ....

درختی خشک لحظه ای از پیامبر خدا (صلی الله وعلیه وآله) دور شد و صدا به ناله بلند کرد، با این که حضرتش را می دید. ما را چه شده که امام زمان خویش را نمی بینیم و از او دوریم اما به زندگی عادی خویش سرگرمیم؟ ما را چه شده که به این دوری عادت کرده ایم و باکمان نیست که به او نزدیک شویم یا از او دوری گزینیم؟ ما را چه شده که خود را محتاج تفقد و مهربانی و آغوش گشودة او نمی بینیم؟ آیا به راستی دربارة این فراز از دعای ندبه اندیشیده ایم: عزیزٌ علیّ أن اری الخلق و لا تُری. بر من سخت است که همگان را ببینم و تو را نه. دلتنگ هر کسی که می شویم راهی برای تماس گرفتن با او و رفع دلتنگی می یابیم، اما آیا اصلاً دلتنگ امام زمان خود می شویم که به دنبال راهی برای رفع دلتنگی باشیم. سید کریم پینه دوز از کسانی بود که توفیق و سعادت دیدار ولی غایب خدا، امام زمان (علیه السلام) را در حجرة محقر خود داشت. روزی حضرتش از او پرسید: سید کریم! اگر هفته ای بگذرد و ما را نبینی چه خواهی کرد؟ پاسخ داد: آقا جان! می میرم! حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) نیز فرمودند: اگر این گونه نبود به سراغت نمی آمدیم. اگر واقعاً مشتاق دیدن او هستیم باید در فراقش صادقانه به حال ندبه و دلتنگی بیافتیم، آن گاه حتماً سراغمان را خواهد گرفت و مثل جدش، پیامبر اکرم (صلی الله وعلیه وآله) برای ما آغوش خواهد گشود.

منبع اصلی: 

آشتی با امام عصر (علیه‌السلام)/ دکتر علی هراتیان، با کمی تخلیص صص 82- 81

 



موضوعات مرتبط: داستانهای عبرت آموز
[ پنج شنبه 1 تير 1396 ] [ 8:39 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

المشاعره العربستان با القطر قبل از القطع الروابط 

محمد رضا شکیبایی :

عربستان:
منافع را رها کردی و رفتی
به ما بیخود جفا کردی و رفتی

نگفتی بی تو داعش می شود زار؟!
از او خود را جدا کردی و رفتی

قطر:
تو را با دیگری ای شیخ دیدم
کنار جان کری ای شیخ دیدم

زمانی که ترامپ آمد تو را من
به فکر سروری ای شیخ دیدم

 

عربستان:
تماماً من تو را تکریم کردم
و عشقم را به تو تقدیم کردم

ولی وقتی نمکدان را شکستی
همانجا من تو را تحریم کردم

قطر:
اگر چه از تو لایق ‏تر نبودم
به قدرت گر چه از تو سر نبودم

ولیکن عشق تو هم ساعتی بود
-بلانسبت- که من هم خر نبودم

عربستان:
برو تا با غم و دردم بسازم
ز دست یار نامردم بسازم

برو تا بعد تو از این امارات
به جایت یک نفر همدم بسازم

قطر:
دعایم هست تا تنها بسوزی
به دست انتحاری‌ها بسوزی

برای ازدیاد سوزش تو
رَوم من سوی ایران تا بسوزی

منبع : صفحه طنز وطن امروز – شماره ۲۱۸۷

کاریکاتور : هادی لطفی – نیشخط

  



موضوعات مرتبط: اشعارطنزمحض خنده
[ پنج شنبه 1 تير 1396 ] [ 8:4 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

کاریکاتور

محمد علی رجبی/تسنیم



موضوعات مرتبط: کاریکاتور
[ پنج شنبه 1 تير 1396 ] [ 7:46 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

بررسی خنده در ایات و روایات

 

 

در این مقاله سعی شده، به موضوع خنده با محوریت آیات، روایات و تا حدودی به علم روانشناسی پرداخته شود.

 

بررسی لغوی «ضحک»

 

راغب اصفهانی می گوید:ضحک:باز شدن و شادابی چهره و ظاهر شدن دندان ها از سرور و شادی روح است.

 

ضواحک:دندان هایی که هنگام تبسم ظاهر می شوند.

 

خنده اختصاص به انسان دارد و در غیر انسان یافت نمی شود و باید همچنین اضافه کرد:تعجب از سبب های خنده است که در نهایت به خنده ختم می شود و آن به اراده خدا و انسان بستگی دارد.پس خنده ای که به اراده از بنده صادر می شود، مانند سایر افعال انسان باید در جهت صلاح و نیکی لحاظ گردد.1

 

در باب کلمه «خنده» در لغت نامه دهخدا آمده است؛حالتی که انسان به واسطه شعف و خوشحالی و بشاشت پیدا می کند و در آن لب ها و دهان به حرکت در می آیند و این حالت با آواز مخصوصی همراه است.

 

خنداننده و خنده کننده

 

خداوند در سوره نجم،آیه 43 می فرماید:«و انه هو اضحک و ابکی؛و هم اوست که می خنداند و می گریاند.»

 

در این آیه، این مسئله که آیا خنده و گریه از اعمال خود انسان است یا بر طبق آنچه که از معنای این آیه برمی آید، تنها عامل خنده و گریه خداوند می باشد، مورد بررسی قرار گرفته است.

 

در تفسیر المیزان، اشاره خوبی به این موضوع گردیده، با این مضمون که خنده و گریه را به خود انسان ها نسبت دهیم.برای اینکه نسبت دادن، گریه و خنده و هر کار دیگری به انسان به این جهت است که او آن کار را انجام داده و به خدا، به این علت که او آن را ایجاد کرده، و بین این دو فرق زیادی می باشد، که با وجود این فرق هم باز بین اراده خدا و اراده انسان به خندیدن و گریه کردن منافاتی نیست.زیرا اراده الهی به خنده ارادی و به اختیار قرار گرفته است، نه هر خنده ای، اگر چه به اجبار باشد.پس اراده انسان در خندیدن مؤثر است و آن سببی است که در طول، سببیت اراده خدا قرار گرفته، نه در عرض آن، تا منافاتی پیش آید و بگویند، چون دو علت در عرض هم هستند.پس چگونه دو سبب یک مسبب را بوجود می آورند.2

 

در بعضی از تفاسیر، این موضوع مطرح شده که اگر خنده و گریه بطور مطلق فعل خدا بود، دیگر امر و نهی به آن نمی شد، چنانکه در آیه 82 سوره توبه خداوند نمی فرمود:«فلیضحکوا قلیلاً و لیبکوا کثیرا» و یا در سوره نجم، آیه 60 می فرماید:«و تضحکون و لاتبکون» سبب خنده و گریه به انسان نسبت داده نمی شد.3

 

در تفسیر انوار درخشان آمده که خنده و گریه دو حالت روانی است که انسان در صورت تحقق شرایطی به اختیار مرتکب آن دو می شود و بر حسب ایجاد فعل اختیاری به شرط اراده پروردگار است،زیرا خداوند، انجام کاری را با لوازم تشخیص آن خواسته است که بوجود آید.4

 

انواع خنده

خنده از روی تعجب

 

خداوند در سوره نمل، آیه 19 می فرماید:«فتبسم ضاحکا من قولها و قال رب اوزعنی ان اشکر نعمتک الّتی انعمت علی و علی والدی و ان اعمل صالحا ترضه و ادخلتی برحمتک فی عبادک الصالحین؛سلیمان از گفتار او دهان به خنده گشود و گفت:پروردگارا!در دلم افکن تا نعمتی که به من و پدر و مادرم ارزانی داشته ای سپاس بگزارم و به کار شایسته ای که آن را می پسندی بپردازم، مرا به رحمت خویش در میان بندگان شایسته ات داخل کن.»

 

در بیشتر تفاسیر خنده حضرت سلیمان را نتیجه تعجب دانسته اند.از آن جهت که مورچه ای یاران خود را از لشکر عظیم ایشان برحذر می دارد، و این آینده نگری و مصلحت اندیشی مورچه باعث تعجب و خندان شدن حضرت سلیمان گردیده است.

 

2.خداوند در سوره هود، آیه 71 می فرماید:«و آمرأته قائمه فضحک فبشّرنها باسحاق و من وراء اسحاق یعقوب؛و زن او (حضرت ابراهیم (ع)) ایستاده بود خندید.پس وی را به اسحاق و از پی اسحاق به یعقوب مژده دادیم».

 

در رابطه با خنده همسر حضرت ابراهیم (ع)، ساره و علت آن،نظرات متفاوتی وجود دارد، اما در بیشتر تفاسیر از جمله مجمع البیان، این تفسیر را به دلایل مختلف ناشی از تعجب دانسته ند.

 

خنده تمسخر آمیز

 

1.خداوند در سوره زخرف آیه 47 می فرماید:«فلما جاءهم بایاتنا و إذا هم منها یضحکون؛پس چون آیات ما را برای آنان آورد، ناگهان ایشان بر آنها خنده زدند.»

 

این آیه به خنده قوم حضرت موسی اشاره دارد.زمانی که آن حضرت معجزات الهی را به آنها عرضه داشتند،آنان بدون تأمل در آن آیات ایشان را مسخره کردند.

 

2.خداوند در سوره نجم آیه 59 و60 می فرماید:«افمن هذا الحدیث تعجبون. و تضحکون و لا تبکون؛آیا از این سخن عجب دارید و می خندید و نمی گریید.»

 

بعضی گفته اند:یعنی ای مشرکان! آیا از این قرآن و نازل شدن آن از جانب خداوند بر حضرت محمد و معجزه بودن آن در شگفت نمی شوید و از روی استهزاء می خندید.جمله «لاتبکون» به این معنا به کار رفته که چرا بخاطر وعده های عذاب قرآن بر خود نمی گریید.5

 

خنده های شادی در روز رستاخیز

 

1.خداوند در سوره عبس آیه 38 و39 می فرماید:«وجوه یومئذه مسفره. ضاحکه مستبشره؛چهره هایی در آن روز گشاده و نورانی است خندان و مسرور است.»

 

منظور از این آیه خندیدن در روز قیامت، بخاطر اعمال نیک است.

 

محرومیت از خنده، کیفر جهادگریزی

 

1.خداوند در سوره توبه آیه82 می فرماید:«فلیضحکوا قلیلا و لیبکوا کثیرا جزاء بما کانوا یکسبون؛از این پس کم بخندند و به جزای آنچه بدست می آورند، بسیار بگریند .»

 

در تفسیر المیزان ذیل این آیه آمده است که ابن ابی حاتم و ابن مردویه از ابن عباس روایت کرده اند:رسول الله در جنگ تبوک(آخرین جنگی که حضرت رسول در آن شرکت جست) به مردم دستور داد تا با او حرکت کنند.چون این واقعه در تابستان رخ داد و هوا گرم بود، عده ای گفتند:یا رسول الله! هوا بسیار گرم است و ما طاقت بیرون رفتن نداریم و شما نیز بیرون نروید و خدای تعالی در پاسخشان فرمود:بگو، آتش جهنم داغ تر و سوزان تر است و خطاب به آنها این آیه نازل گردید، البته منظور از کم خندیدن، همان خوشحالی ناپایدار دنیوی است که از ناحیه ترک جهاد و امثال آن به ایشان دست داد و منظور از گریه زیاد، گریه در آخرت بخاطر عذاب دوزخ در حرارت شدید است.6

 

ابو علی سینا نیز در رساله علم النفس خویش می گوید:«از خواص انسان یکی این است که چون اشیای نادره، را درک می کند.انفعالی حاصل می کند که تعجب خوانده می شودو خنده به دنبال دارد».7

 

امانوئل کانت (فیلسوف آلمانی) نیز در رابطه با علت خنده می گوید:«هر انتظاری که عقیم بماند و قضیه صورت دیگری یابد،موجب خنده شود».8

 

گاهی خنده های ما ساختگی است و در حقیقت از درون و به طور طبیعی نیست و هیچ علامت درونی هم ندارد، از این نوع خنده ها می توان به نیشخند زدن، خنده استهزا آمیز عصبی، خندیدن به دیگران نه با دیگران و خندیدن به چیزهایی که خنده دار نیست،اشاره کرد.این نوع خنده ها هیچ هیجان مثبتی به همراه ندارد، حتی اگر خیلی هم بزرگ باشند.در واقع در این خنده ها ماهیچه های اطراف دهان در اطراف چشم ها بی حرکت هستند.و فقط زمانی که هیجان واقعی و اصیل باشد این ماهیچه ها فعال می گردند؛اما در لبخندهای واقعی و احساس شده که نتیجه فعالیت های خود به خود دو ماهیچه اصلی می باشند، که یکی از آن ماهیچه ها،ماهیچه های اصلی قدامی است،این ماهیچه گوشه های لب را به طرف بالا و به سمت گونه می کشد .ماهیچه های دیگری که در لبخندهای اصیل معمولاً فعال می گردند، عضله اطراف دهان است که گونه را بالا می برد و پوست را از کاسه چشم به طرف داخل جمع می کند.این اثر و فعالیت ماهیچه ها در هنگام خنده اصیل در تمام انواع آن از لبخند کم رنگ گرفته تا خنده با صدا و قهقهه غیر قابل کنترل وجود دارد و به یک میزان می باشد.همچنین باید دانست که خنده احساس شده طبیعی مدت زمان مشخصی دارد و به ندرت بیش از چهار ثانیه دوام دارد.9 در نتیجه نمی توان خنده های طولانی و با صدای بلند را دارای اثر بیشتری از لبخندهای کوتاه و بدون صدا دانست.

 

در رابطه با اثرات مثبت خنده باید گفت:خنده موجب رسیدن اکسیژن بیشتر به شش ها و عمیق تر شدن تنفس می شود و موجب تحریک بیشتر و بهبود جریان خون می گردد.10

 

در همین رابطه، رابرت زایانک چنین نتیجه گیری می کند که باید به تمام بیماران روانی و بیمارانی که از ناراحتی جسمانی شکایت دارند آموخت که به عنوان بخش خاصی از درمان شان لبخند بزنند.11

 

و اینبوم نیز می گوید:وقتی افراد به عمد لبخند می زنند، معمولاً احساس شادی بیشتری هم می کنند.12

 

و همانطور که می دانیم خنده یک درجه از لبخند بالاتر است و تمام اثرات مثبت خنده در لبخند نیز وجود دارد، حتی اثبات شده که یک خنده لطیف و با صدای پایین،جذاب ترین خنده هاست و به مراتب نسبت به خنده با صدای بلند، خویشایندتر می باشد.13

 

از ویژگی های اخلاقی ائمه(ع)، متبسم بودن آنها می باشد، که در روایات به آن اشاره گردیده و به عنوان یک خصلت پسندیده، مطرح گشته است.

 

امام صادق(ع) فرمود:«ضحک المؤمن تبسم؛خنده مؤمن، لبخند است».14

 

1.حسن مصطفوی،حسن،التحقیق فی کلمات القرآن الکریم،ج 7،باب ضحک.

 

2.علامه طباطبایی،ترجمه تفسیر المیزان،مترجم:سید محمد باقر موسوی همدانی، ج 15، ص 502.

 

3.شیخ طبرسی،ترجمه تفسیر مجمع البیان،گروهی از مترجمان، ج 18 ، ص 92.

 

4.همدانی،انوار درخشان فی تفسیر القرآن،ج 16،ص 33.

 

5.مجمع البیان ،ج 23،ص 423.

 

6.المیزان، ج 9،ص 492.

 

7.مجید پزشکی،قدرت خنده،ص 20.

 

8.همان.

 9.هاجکینسون،لبخند درمانی،مترجم:زهرا ادهمی،ص 37 ـ 38.

 

10.همان،ص 56.

 

11.همان،ص 91.

 

12.همان،ص 87.

 

13.همان،ص 139.

 

14.کلینی، کافی، ج 2،ص664.

 



موضوعات مرتبط: مقاله
[ پنج شنبه 1 تير 1396 ] [ 6:57 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

پاورپوینت دینی درس یازدهم/پایه دهم

 

پاورپوینت کامل درس یازدهم دینی،پایه یازدهم

 

 

 

 


[ دو شنبه 11 ارديبهشت 1396 ] [ 7:19 بعد از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

سوالات درس اول هدف آفرینش دین وزندگی دهم تجربی وریاضی

با سلام خدمت دانش آموزان عزیز وگرامی

الحمدلله با کمک و مساعدت دانش آموزان خوب وعزیز دبیرستان نمونه دولتی الهادی سوالات درس یک دین وزندگی آماده وپس از ویراش وبررسی نهایی برای استفاده شم عزیزان در دسترس قرار میگیرد لازم است از همکاری و مساعدت خوب دانش آموزان دبیرستان الهادی (ع)صمیمانه تشکر وقدردانی بنمایم

سوالات درس یک هدف آفرینش دین وزندگی دهم ریاضی وتجربی سال 1395-1396

1- تفاوت هایی که در چگونگی رسیدن انسان به هدف،با موجوداتی همچون حیوان و گیاه وجود دارد را بیان کنید.(یک مورد)
آن است که انسان خود باید هدف از خلقت خود را بشناسد و آن را انتخاب کند و به سوی آن گام بردارد،در صورتی که حیوانات و گیاهان از روی غریزه به سمت هدف خود میروندص15
2-علت انتخاب هدف های مختلف در بین انسان ها چیست؟
این اختلاف، ریشه در نوع اندیشهٔ انسان دارد.ص16
3-اگر هدف و مقصد زندگی خدا باشددر آن صورت چه چیزی ما را خوشحال یا نگران می کند؟ خوشحالی ها-ناراحتی ها-شکست ها و پیروزی ها و بسیاری دیگر از مفاهیم کلیدی زندگی تعریف جدیدی پیدا میکنند.شکست دور شدن از خداما را نگران  وپیروزی نزدیک شدن به خداما را خوشحال می کند.ص18
4-چرا یافتن پاسخ هدف آفرینش ما انسان ها مهم و حیاتی است؟
زیرا این خطر وجود دارد كه درصورت ندانستن هدف، زندگی خود را به اشتباه صرف كارهایی بكنیم كه برای آنها خلق نشده ایم ص14
5-هر انسان به دنبال برترین هدف است تا به آن نرسد آرام وقرار نداردآن هدف  چیست؟چگونگی آنها را بیان کنید؟
در پی سرچشمهٔ خوبی ها وزیبایی هاست و تا به آن نرسد، آرام و قرار ندارد. این سرچشمه، همان خداوند است که خالق همهٔ کمالات و زیبایی هاست؛ او که خود نامحدود است و کمالات و خوبی هایش حد و اندازه ندارد.ص17
6-چرا انسان شایسته است که تنها خدا را به عنوان هدف نهایی انتخاب کند؟
اگر روح انسان بی نهایت طلب است و خوبی ها را به صورت بی پایان می خواهد، شایسته است که تنها خدا و بندگی او را به عنوان هدف نهایی خود انتخاب کند؛ هدفی که خداوند نیز آفرینش جن وانسان را به همان خاطر می داند.ص17

7-برای انتخاب صحیح هدف ها باید چه کاری را انجام دهیم؟ برای انتخاب صحیح هدف ها و دل بستن به آنها باید ارزش هدف ها را مشخص کنیم ومتناسب با ارزشی که دارند، به آنها رتبه دهیم ص16
8-هدف های زندگی به دو نوع.......و........تقسیم میشوند.
هدف های اصلی ***و*** هدف های فرعی ص16
9-چه چیزی باعث میشود تا انسان به زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت برسد؟
همین بندگی است که باعث می شود انسان شایستهٔ دریافت لطف و رحمت ویژهٔ خداوند شود وبه زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت برسد
10-بعضی از افراد چگونه با یک تیر چند نشان نشان میزنند؟به میزانی که هدف ما برتر وجامع تر باشد، هدف های بیشتری را در درون خود جای می دهنداین افراد با انتخاب عبادت و بندگی خدا به عنوان هدف، با یک تیر چند نشان می زنند؛ هم از بهره های مادی زندگی استفاده درست می کنندو هم از آنجایی که تمام کارهای دنیوی خود را برای رضای خدا انجام می دهند، جان و دل خود را به خداوند نزدیک تر می کنند و سرای آخرت خویش را نیزآباد می سازند

11- دست یابی به هدف های بزرگ چگونه میسر می شود؟ص20

12- عبادت چیست؟ص17

13- حکیم کیست؟ص 15

14- از دقت در مفهوم آیات 38و39 سوره دخان .....وماخلقناهما الا بالحق به کدام نکته پی می بریم؟ص 15

15-کامل ترین تعبیر خداوند در قرآن برای (زندگی به خاطر خدا) را با ذکر آیه وترجمه بیان کنید.ص 18

16- با ذکر آیه ای از قرآن هدف از خلقت جن وانس را بیان کنید.ص 17    

17- آیا فقط هدف های اصلی برای زندگی مفیدند چرا؟ ص16 

18-چه کسانی با یک تیر چند هدف را می زنند؟ص 19

19- بهترین راه رسیدن به نعمت وپاداش دنیا چیست (ذکر آیه ضروری است)ص 20

20-چند نمونه از اختلاف در در انتخاب هدف در انسانها را بیان کنید.ص16

21- چند نمونه از هدف ها ودل بستگی های پایان پذیر  وپایان ناپذیر را نام ببرید.


موفق باشید ما را با نظرات مفید خود یاری کنید ممنون

 



موضوعات مرتبط: نمونه سوالات درسی متوسطه اول
[ چهار شنبه 12 آبان 1395 ] [ 1:27 بعد از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]

نمونه سئوالات تستی –صحیح وغلط پیام آسمانی هفتم(اول متوسطه)دروس1تا

نمونه سئوالات تستی –صحیح وغلط پیام آسمانی هفتم(اول متوسطه)دروس1تا8

 

درس اول

 

1- ازکدام آیه شریفه می توان فهمید که خداوند همیشه همراه و مواظب ما است.

الف) أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ     ب) هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ                  

 ج) إِن تَنصُرُ‌وا اللَّـهَ يَنصُرْ‌كُمْ         د) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

2-کدام آیه نشانه می دهدکه سپاسگزاری از خداوند باعث افزایش نعمت ها می شود.

الف) لَئِن شَكَرْ‌تُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ                ب) هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ                   

ج) إِن تَنصُرُ‌وا اللَّـهَ يَنصُرْ‌كُمْ          د) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

3- آیه« لَئِن شَكَرْ‌تُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ »باکدام بیت شعر هماهنگ است.

الف) تاتوانی می گریز از یار بد//یاربد بدتر بُود از مار بدب) مورچگان راچوبوداتفاق// شیرژیان رابدرانندپوست

ج) دوست آن است که گیرد دست دوست//درپریشان حالی ودرماندگید) شکرنعمت نعمتت افزون کند // کفرنعمت ازکفت بیرون کند

4-[هرکجا باشید او باشماست]معنی ویا مفهوم کدام آیه است.

الف) أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ     ب) هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ    ج) إِن تَنصُرُ‌وا اللَّـهَ يَنصُرْ‌كُمْ   د) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

5- منظور از( معقبات )در آیه روبرو چه کسانی هستند.« لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ‌ اللَّـهِ »

الف)پیامبران            ب)خداوند ج)انسانها                د)فرشتگان

6-خداوند برای محافظت از انسانها چه کسانی را گمارده است.

الف)پیامبران            ب)خداوند ج) فرشتگان            د) انسانها

7- باتوجه به آیه « لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ‌ اللَّـهِ »چراخداوند برای انسان ها مراقبانی گمارده است.

الف)گناه نکردن             ب)حفاظت از حوادث    ج) شکرگزاربودن   د) دوری از کارحرام  

8- چرا گاهی اوقات انسان ها خود را از محافظت خداوند وحمایت فرشتگان محروم می کنند.

الف)به دلیل انجام گناه ب)نادانی ج)سهل انگاری وبی دقتی            د)همه موارد

9- گفتن«الحمدلله» چه نوع شکرگزاری می باشد.

الف)شکرگزاری عملی                ب)شکرگزاری ساده   ج)شکرزبانی            د)گزینه ب وج

10- کدام شکر حقیقی  وشایسته وموجب رضایت خداوند است.

الف)گفتن الحمدالله     ب) شکرگزاری عملی                 ج)شکرزبانی            د) شکرگزاری ساده

11- «احمدباپدر ومادر خود خوب رفتار می کند»این رفتار او نشان دهنده کدام شکر است.

الف) شکرگزاری ساده                ب) شکرگزاری عملی ج)شکرزبانی            د)گزینه الف وج

12- نتیجه شکر عملی خداوند چیست.

الف)رضایت خداوند    ب)رسیدن به پاداش اُخروی          ج)زیاد شدن نعمت ها  د)همه موارد

13- منظور یامفهوم آیه شریفه ی « هُوَ مَعکُم أینَما کُنتُم » چه می باشد؟

الف- خداوندمارا دوست دارد□                                ب-  خداوندماراازحوادث حفاظت می کند□      

ج-  هرچه خواسته باشیم خدا به مامی دهد□              د-  خدادرهمه جاباما است□          

14- وقتی کسی به ما کمک می کندبه اومی گوئیم:"متشکرم".این کار ما در واقع چه نوع شکری است.

الف) شکرگزاری ساده                ب) شکرگزاری عملی ج)شکرزبانی            د)گزینه الف وج

15- کدامیک از موارد زیر انجام شکر زبانی نیست.

الف) الحمدالله           ب) خداوند خیرت بدهد ج)مطالعه در کتابخانه  د)ازشما متشکرم

16- کدامیک از موارد زیر انجام شکر زبانی می باشد.

الف) ازلطف شما ممنونم              ب) یادگیری قرآن       ج)احترام به پدر ومادر                د)ردکردن نابینا از خیابان

17- کدامیک از موارد زیر انجام شکر عملی نمی باشد.

الف)گفتن الحمدالله     ب) یادگیری قرآن       ج)احترام به پدر ومادر                د)ردکردن نابینا از خیابان

18- باتوجه به سخنان امام صادق شکر واقعی چیست.

الف)گفتن الحمدالله     ب)شکرگزاری عملی     ج)دوری از کارهای حرام             د)سپاسگزاری از نعمت ها ی خداوند

19- کدامیک از موارد زیر انجام شکر عملی می باشد.

الف) الحمدالله           ب) خداوند خیرت بدهد   ج)مطالعه در کتابخانه                 د)ازشما متشکرم

1-مطالعه کتاب های مفید یک نوع شکرگزاری عملی است.  ص(  )  غ(  )
2-
 گفتن«الحمدالله»یک نوع شکرگزاری عملی است.  ص(  )  غ(  )
3-
 دعاکردن درحق کسی به خاطرانجام کاری یک نوع تشکر زبانی است. ص(  )  غ(  )

 

درس دوم

1- باتوجه به آیه « إ یّاکَ نَعبُدُ وإیّاکَ نَستَعین » ماازچه کسی کمک ویاری می خواهیم؟ 

الف)مومنان                                   ب)خدا                          ج) نیازمندان                            د) فرشتگان

2- یکی ازساده ترین ومهمترین راه های جلب یاری خداوندبزرگ چیست؟

الف)نیکی به پدرومادر                          ب)بخشش به دیگران                          ج)روزه گرفتن                           د) دعاکردن

3- باتوجه به آیات قرآن کدام عامل باعث شدتاخداوندمسلمانان رادرجنگ اُحد باپنج هزارفرشته یاری نمایید؟

الف-دعاکردن    ب-صبروتقوا        ج- درخطرافتادن اسلام        د-امیدوارشدن مسلمانان به کمک خداوند

4-استعانت ازخداوندبه چه معناست؟

 الف)کمک کردن                     ب)یاری طلبیدن                                   ج)همکاری کردن                        د)اطاعت کردن

5-بهترین حالتی که دعادرآن قبول می شودکدام است؟

الف)نماز                                                ب)روزه                                       ج)حج                                  د)صبر

6- منظور از "ایّاکَ نستَعین"چیست.

الف)پرستیدن خداوند      ب)یاری کردن خداوند        ج) یاری خواستن از خداوند          د)گزینه الف وج

7- کدام آیه بیانگر این است که اگر دعاکنیم خداوند پاسخ می دهد.

الف) أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ     ب) هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ       ج) إِن تَنصُرُ‌وا اللَّـهَ يَنصُرْ‌كُمْ                د) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

8- براساس این قسمت از آیه«یاایّهاالّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُ‌وا اللَّـهَ يَنصُرْ‌كُمْ »شرط یاری خداوند چیست.

الف)صبروتقوا             ب)دعاکردن ج)ایمان آوردن             د)یاری کردن خدا

9- براساس سخنان پیامبر(ص)حالت دعاهایمان چگونه است.

الف)درهمین دنیا قبول می شود        ب)برای آخرت ذخیره می شود          ج)بخشش برخی گناهان  د)همه موارد

10- کدام مورد به معنی" یاری کردن "خداوند نمی باشد.

الف)جهاددرراه خدا       ب)دوری از حرام          ج)آمرزش گناهان         د)عمل به دستورات خدا

1- «ایّاک نَعبُد»یعنی:تنها از تو یاری می خواهیم. ص(  )  غ(  )
2-
 خداونددرجنگ مسامانان را با پنج هزار فرشته یاری کرد. ص(  )  غ(  )
3-مهمترین وساده ترین راه جلب یاری خداوند "صبر وتقوا" است. ص(  )  غ(  )
4-
 انسان ها برای حل مشکلات خود نیازمند کمک دیگران هستند. ص(  )  غ(  )
5-همه ی انسان ها مانندهمدیگرناتوان ونیازمندهستند.ص( )غ()

 

درس سوم

 1- باتوجه به آیات قرآن ،فرشتگان به هنگام گرفتن جان انسان های پاک به آنان چه می گویند؟

الف)بهشت گوارایتان باد                     ب)سلام برشما                   ج)ازهیچ چیز نترسید                      د)آرام باشید

2-سرآغاز خوشی های مومنان چیست؟

الف)مرگ                                      ب)ردشدن ازپل صراط                ج)رفتن به حوض کوثر                        د) دیدارپیامبر

3- چرامرگ برای کافران بد وناخوش است؟

الف)پایان خوشی است                        ب)خوشگذرانی دردنیا                  ج)اماده نکردن توشه                           د)همه ی موارد

4- وضعیت هرانسان در هنگام مرگ با انسان های دیگرچگونه است.

الف)متفاوت است         ب)باهم فرقی ندارد        ج)یکسان است            د)مشخص نیست

1- مرگ پایان خوشی هاوسرآغازسختی های انسان مومن است.ص( ) غ(  )

2- به هنگام مرگ،فرشتگان برانسان پاک سلام می فرستند. ص( ) غ( )

3- فرشتگان به هنگام مرگ کافران؛آنان رابه حال خودشان رها می کنند.ص( ) غ( )

 

درس چهارم

- نیکی به پدرومادر چه تاثیری برزندگی مادی واخروی مادارد؟

الف)بخشش تمام گناهان                   ب)ملاقات باخدا                         ج)فقیرنشدن                                     د)هم نشینی باپیامبران

2- علت فشارقبرحضرت سعدبن معاذ(رض)چه بود؟

الف)خوش قول نبودن                       ب)خوش اخلاق نبودن          ج)نخواندن نمازاول وقت                      د)نیکی نکردن به مادر

3- دلیل رفتن دو موجود ترسناک از آن جوان در حال مرگ چه بود.

الف)رضایت مادر          ب)توبه از گناهان            ج)دعای پیامبر                          د)گزینه الف وج

4-کدام کار باعث نجات از "مرگ بد"و رهایی از "هفتاد نوع بلا"می شود.

الف)نیکی به پدر ومادر    ب)صدقه دادن                            ج)داشتن اخلاق نیکو                     د)نماز اول وقت           

1-بداخلاقی با پدرومادر جزءعذاب های قبراست.ص( )  غ( )
2-
 مرگ برای بعضی از انسان ها مانند رفتن به مراسم جایزه است.ص( )  غ( )
3-
 حالت انسان هدر هنگام روبرو شدن با مرگ یکسان نیست. ص( )  غ( )
4-
 هرنوع کمک در راه خداوند "صدقه "محسوب می شود. ص( )  غ( )
5-
 علت عذاب قبر حضرت سعدبن معاذ "بداخلاقی با خانواده"بود. ص( )  غ( )
6-حضرت علی (ع)از آمدن"مرگ"به سراغ خود هیچ ترسی نداشتند.ص( )  غ( )

 

درس پنجم

1- کدامیک ازثمرات ونتایج بعثت پیامبر(ص)نیست؟

 الف)علم آموزی       ب)برادری      ج)برتری نژادعر ب      د)یکتاپرستی  

2- شباهت رفتار مردم غرب ومردم قبل از بعثت پیامبر(ص)درچیست؟

الف)بیسوادی                     ب)پیشرفت علمی              ج)بی خبری دینی                 د)زنده به گورکردن دختران

3- مردم عربستان قبل از بعث پیامبر(ص)چه می پرستیدند؟

الف)زردتشتی بودند                    ب)مسیحی بودند                 ج)یهودی بودند              د)بت پرست بودند

4- درمسیرگردنه های خطرناک و راه بهشت چه کسانی می توانند از آن بگذرند.

الف)سبُکباران از گناه                    ب)کسانی که دانش دارند                 ج)کسانی که تجربه دارند                 د)گزینه ب وج

5- منظور از آیه مقابل چه کسی یا کسانی می باشد.« أُولَـئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّـهُ  فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ »

الف)پیامبر(ص)                           ب)فرشتگان                                ج)انسان های نیکوکار                   د)پیامبران

6- چرابعضی از انسان ها درقرن حاضر خود را از راهنمائی های خدواند وپیامبران بی نیاز می دانند. زیرا...

الف) معتقدندخداوند بشر رابدون راهنما رها کرده                  ب)پیشرفت علمی را  برای خوشبختی کافی می دانند.

ج)به علم ودانش کم خود تکیه می کنند                                               د)گزینه ب وج

1-مسیر بهشت دارای مشکلات وگردنه های سختی است. ص( )  غ( )
2- در میان رفتار مردم زمان جاهلیت با کشورهای غربی امروز شباهت های بسیاری وجود دارد.ص( )  غ( )
3- وظیفه فداکاری جهت حفظ دین مربوط به زمان های گذشته بوده است.ص( )  غ( )
4- پس از بعثت حضرت محمدص اوضاع ورفتارمردم عربستان به کلی تغییرکرد.ص( )  غ( )

5-پیشرفت های علمی برای یافتن راه خوشبختی کافی می باشد.ص() غ( )

6-حضرت محمد(ص)دربدترین دوران تاریخ عرب به پیامبری مبعوث گردید.ص( ) غ()        

 7- همه ما درحال پیمودن مسیرطولانی به طرف بهشت هستیم.ص() غ()

8- درهنگام بعثت حضرت محمد(ص)مردم عربستان مجسمه های سنگی راعبادت می کردند.ص()غ()

 

درس ششم

1- کدام ایه شریفه نشان می دهد که پیامبر (ص)الگوی خوب ونیکوئی برای ما می باشد.

الف) لَقَدْ جَاءَكُمْ رَ‌سُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ

ب) لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَ‌سُولِ اللَّـهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ

ج) کَمَا أَرْ‌سَلْنَا فِيكُمْ رَ‌سُولًا مِّنكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ

د) وَمَا أَرْ‌سَلْنَاكَ إِلَّا رَ‌حْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

2- کدامیک از پیامبران الهی همه ویژگی های پیامبران دیگر را دارا می باشد.

الف)حضرت عیسی    ب)حضرت آدم           ج)حضرت ابراهیم      د)حضرت محمد

3- کدام گزینه درموردحضرت محمد(ص) درست نیست؟

الف) مهربان است□                   ب) 950سال مردم رادعوت داد□                 

ج) ازنوع خود انسان است□          د)به هدایت حریص است□

4- {پیامبر (ص) را آزار می داد مسخره اش می کردولی وقتی مریض شد پیامبر به عیادتش رفتند.}این عبارت بیانگر کدام ویژگی اخلاقی پیامبر است.

الف)بزرگواری ومحبت                                ب)عزت نفس                           ج)تواضع وفروتنی                     د)ساده زیستی

5- حضرت محمد(ص)هیچگاه حاضرنبود کار شخصی اش را از دیگران بخواهد)این جمله نشان دهنده کدام ویژگی ایشان می باشد.

الف)بزرگواری ومحبت                                ب)عزت نفس                           ج)تواضع وفروتنی                     د)ساده زیستی

6- پیامبر بااینکه رهبر ورئیس جامعه بودولی وقتی وارد مجلسی می شد هرجایی که خالی بود می نشت وهرگز برای خود غذای مشخصی تعیین نمی کرد.این ویژگی نشانگر کدام ویژگی اخلاقی ایشان است.

الف)بزرگواری ومحبت                                ب)عزت نفس                           ج)تواضع وفروتنی                     د)ساده زیستی

7-کدام آیه نشان دهنده اینست که پیامبر(ص)دارای اخلاق بسیار نیکو وپسندیده است.

الف) لَقَدْ جَاءَكُمْ رَ‌سُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ

ب) لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَ‌سُولِ اللَّـهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ

ج) وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ

د) وَمَا أَرْ‌سَلْنَاكَ إِلَّا رَ‌حْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

8-کدام آیه شریفه نشانگر اینست که پیامبر(ص)بسیار بزرگوار وپرمحبت هستند.

الف) لَقَدْ جَاءَكُمْ رَ‌سُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِ‌يصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَ‌ءُوفٌ رَّ‌حِيمٌ

ب) يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ 

ج) كَمَا أَرْ‌سَلْنَا فِيكُمْ رَ‌سُولًا مِّنكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ

د) لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَ‌سُولِ اللَّـهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْ‌جُو اللَّـهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ‌ وَذَكَرَ‌ اللَّـهَ كَثِيرً‌ا

9- باتوجه به آیه« وَمَا أَرْ‌سَلْنَاكَ إِلَّا رَ‌حْمَةً لِّلْعَالَمِينَ »به چه دلیلی خداوند حضرت محمد(ص) را فرستاده است.

الف)امید داشتن به شفاعت ایشان                  ب)رحمتی هستند برای همه ی انسان های جهان

ج)امید داشتن به روز آخرت                                         ج) خدارابسیار یادکنیم

10- آیه « وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ»نشانگر کدام ویژگی پیامبر(ص)است.

الف)رحمتی برای تمام جهانیان                      ب)اخلاق بسیار نیکو

ج)بسیار مهربان وپر محبت بودن                   د)دوست داشتن مومنان

11-به احساس با ارزش بودن وکوچک نکردن خود در مقابل دیگران چه می گویند؟

الف)بزرگواری ومحبت                                ب)عزت نفس                           ج)تواضع وفروتنی                     د)ساده زیستی

12- منظور از "عزت نفس" چیست؟

الف)احساس با ارزش بودن   ب)محبت داشتن بادیگران   ج)بادیگران مهربان بودن           د)خودرااز دیگران برتر دانستن

13- منظور از[اُسوه حسنه] چیست؟

الف)کارنیک انجام دادن                               ب)الگونیکوبودن       ج)احساس نیکو بودن د)داشتن اخلاق خوب

14- کدام عبارت به ویژگی "بزرگواری ومحبت"رسول الله (ص) اشاره دارد.

الف) هیچگاه حاضرنبود کار شخصی اش را از دیگران بخواهد

ب) ایشان را آزار می داد مسخره اش می کردولی وقتی مریض شد پیامبر به عیادتش رفتند

ج) بااینکه رهبر ورئیس جامعه بودولی وقتی وارد مجلسی می شد هرجایی که خالی بود می نشت

د)برای خودش غذای مخصوصی مشخص نمی کرد

15- کدام عبارت به ویژگی "عزت نفس"رسول الله (ص) اشاره دارد.

الف) هیچگاه حاضرنبود کار شخصی اش را از دیگران بخواهدوخودش آنها راانجام می داد

ب) ایشان را آزار می داد مسخره اش می کردولی وقتی مریض شد پیامبر به عیادتش رفتند

ج) بااینکه رهبر ورئیس جامعه بودولی وقتی وارد مجلسی می شد هرجایی که خالی بود می نشت

د)برای خودش غذای مخصوصی مشخص نمی کرد

16- چگونه می توانیم از خداوند به خاطر فرستادن پیامبران سپاسگزاری کنیم.

الف)دعاکردن برای پیامبران           ب)پیروی ازراهنمایی پیامبران             ج)شناساندن پیامبران به مردم      د)دانستن نام وزندگی پیامبران

1- پیامبر(ص )الگوی نیکوئی برای زندگی همه مردم جهان حتی کافران هستند.ص( ) غ( )
2-
 هرگاه لباس وکفش پیامبر پاره می شد،خودشان آن را می دوختند. ص( ) غ( )
3-احساس باارزش بودن یعنی داشتن ویژگی تواضع وساده زیستی. ص( ) غ( )

 

درس هفتم

1- حضرت علی در شب محاصره خانه حضرت محمد(ص)چگونه پیامبر رایاری کردند.

الف)جنگیدن با مشرکان              ب)دربسترپیامبر خوابیدن                ج)بامشرکان مذاکره کردند            د)پیامبر رافورا از خانه خارج کردند

2- شب محاصره خانه حضرت محمد چه کسی مسئولیت خوابیدن در بستر ایشان را پذیرفت.

الف)حضرت حسین                     ب)حضرت حمزه                        ج)حضرت علی                         د)هیچکدام

3-هدف مشرکان از محاصره خانه حضرت محمد(ص)چه بود.

الف)کشتن حضرت علی                               ب)کشتن حضرت محمد                                ج)کشتن حضرت محمد وعلی        د)هیچکدام

4- شب هجرت پیامبر ص به چه شبس معروف است.

الف)لیلةالقدر                            ب)لیلة الجائزه                          ج)لیلة المبیت                           د)شب معراج

5- کدامیک ؛کامل ترین نمونه های فداکاری حضرت علی در راه خداست.

الف)خوابیدن در بستر پیامبر                         ب)نماز خواندن ایشان در محل بیت المال

ج)تقسیم دقیق بیت المال                                          ج)ازدواج با حضرت فاطمه

د)خواندن آیات سوره توبه در جمع مشرکان مکه

1- حضرت علی(ع) ،پیامبر( ص) را از نقشه مشرکان باخبر ساخت. ص( ) غ( )
2-
 حضرت علی(ع) ماموریت خوابیدن در بستر پیامبر(ص )را به خاطر ترس از جان خود نپذیرفتند. ص( ) غ( )
3-
 حضرت علی(ع) بعد از تقسیم مساوی بیت المال در همان به محل نماز می ایستادند. ص( ) غ( )

 

درس هشتم

1- باتوجه به سخن پیامبر:سرور زنان بهشتی چه کسی می باشد.

الف)حضرت خدیجه    ب)حضرت فاطمه                       ج)حضرت رقیه                            د)حضرت زینب

2- این سخن حضرت فاطمه  که می فرمایند:"خوشحالم از اینکه رسول خدا مرا از روبرو شدن با مردان نامحرم بی نیاز ساخت"گویای کدام ویژگی ایشان است.

الف)حیا وعفت                          ب)حضور دراجتماع                    ج)ساده زیستی                          د)علاقه شدید به پیامبر

3- پیامبر (ص)درباره چه کسی می فرمایند:"خداوند اورا دوست دارد ودوستداران او را نیز دوست دارد".

الف)حضرت خدیجه                    ب)حضرت فاطمه                       ج)امام حسین            د)امام حسن

4-  (ایشان به هنگام جنگ برای رزمندگان نان می فرستاد وبه هنگام نیازدر پشت صحنه جبهه به مداوا وآبرسانی مجروحان مشغول می شد)این جملات کدام ویزگی حضرت فاطمه را توصیف می کند.

الف)حیا وعفت                          ب)حضور دراجتماع                    ج)ساده زیستی                          د)علاقه شدید به پیامبر

5-کدام عبارت به" ساده زیستی "حضرت فاطمه اشاره دارد.

الف) خوشحالم از اینکه رسول خدا مرا از روبرو شدن با مردان نامحرم بی نیاز ساخت

ب) هنگام نیازدر پشت صحنه جبهه به مداوا وآبرسانی مجروحان مشغول می شد

ج) احکام دین را به زنان می آموخت وبه پرسش های آنان پاسخ می گفت

د)هرگاه غذای نیکوئی تهیه می کرد رسول خدا را نیز دعوت می کرد

6-کدام عبارت به ویژگی" حیا وعفت "حضرت فاطمه اشاره دارد.

الف)خوشحالم از اینکه رسول خدا مرا از روبرو شدن با مردان نامحرم بی نیاز ساخت

ب) هنگام نیازدر پشت صحنه جبهه به مداوا وآبرسانی مجروحان مشغول می شد

ج) احکام دین را به زنان می آموخت وبه پرسش های آنان پاسخ می گفت

د)هرگاه غذای نیکوئی تهیه می کرد رسول خدا را نیز دعوت می کرد

7- علت خوشحالی حضرت فاطمه (س)از " تقسیم کارها ی خانه "توسط حضرت محمد(ص)چه بود.

الف)راحت شدن از کارها                             ب)روبرو نشدن با مردان نامحرم                   

ج)حضور بیشتر دراجتماع                            د)انجام ندادن کارهای سنگین

8- باتوجه به سخن پیامبر(ص)نتیجه دوستی باحضرت فاطمه(س) چیست.

الف)ایجاد علاقه به پیامبر(ص)                     ب)باحیا وعفت شدن   ج)خشنودی خدا                         د)ساده زیست شدن

9- دادن گردنبند گران بها توسط حضرت فاطمه (س)به شخص فقیر نشان دهنده کدام ویژگی ایشان می باشد.

الف)حیا وعفت                          ب)حضور دراجتماع                    ج)ساده زیستی                          د)ایثار وبخشندگی

1- حضرت فاطمه(س) نسبت به پدرش همچون یک مادر مهربان بودند. ص( ) غ( )
2-حضرت فاطمه (س)از تقسیم کارها توسط حضرت محمد(ص)خشنود شدند. ص( ) غ( )

 



موضوعات مرتبط: نمونه سوالات درسی متوسطه اول
[ شنبه 24 مهر 1395 ] [ 5:25 بعد از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 167 صفحه بعد